welcome....

Sunday, December 13, 2009

T e K a - t E k I

apa persamaan fauzan dan fauzi?

apa persamaan antara telefon dan kain jemuran?


carilah jawapan sendiri......
siapa yang tahu jawapannye sila komen

Thursday, December 3, 2009

sorry!!!

Sorry sebab aku tak update-update blog aku.Aku malas nak update blog bila-bila aku update blog aku

Friday, November 27, 2009

LAWAK JENAKA

1 hari seorang nyonya 1st time dtg KL.Lepas kena loteri,dia check in di hotel mewah.Dia diiringi playan ke bilik penginapannya.Apabila playan menutup pintu ,nyonya melihat skelilingnya.Tiba-tiba nyonya menjadi marah lalu berkata."sekius mi,lu ingat wa tua,mali kampung tala tau duduk hotel?lu kasi ini bilik ka?kicik!tada tb,Tada lemari! katil tidur pun tada!hayya,mau tipu olang ka?"playan itu pun mnjawab,"Sabar nyonya...........,ini baruLIFT maa............."

FAJAR ISLAM


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

MP3 tak de suare


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Ape Tengok-Tengok


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Penilaian allah


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

berkorbanah!!!!!!!!!!!!


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Sunday, November 22, 2009

you not alone

terimakasih

sekalung penghargaan

tahniah saya ucapkan kepada semua yang mendapat 5A..tapi, yang x seronok nye aku tak berjaya mencapai matlamat..tak ape lah..kita merancang tetapi jangan lupa Allah juga merancang..khusus saya ucpakan tahniah kepada nama-nama di bawah:

5A:

*MUHAMMAD AMIN
*MUHAMMAD FAIZ HUSAINI
*MUHAMMAD HARITH EHSAN
*MUHAMMAD HAFIZUDDIN SYAHMI
*AINUN NAJWA
*MUHAMMAD IQBAL
*MUHAMMAD IKHWAN
*NUR ATIQAH
*NUR WAHIDAH

4A 1B:

# MUHAMMAD AZAMUDDIN
# MUHAMMAD HAZIM
# NAUFAL
# NOR HANA AINI
# HANANI HANIS
# SYAMILA AZIZAN
# MUHAMMAD HARRIZ
# NURUL NASYUHA
# MUHAMMAD HAZIQ

LAWAK JENAKA

anak:mak ,tadi kat sekolah saya ade accident.

mak: accident apa?


anak: ada budak jatuh kerusi

mak:kesiannye

anak:semua orang gelak,kecuali saya.

mak: mak tahu anak mak baik x gelakkan orang.boleh mak tahu siapa yang jatuh tu?

anak:boleh

mak:sape

anak: saya x gelak sebab saya yang jatuh.

mak:cis!

Saturday, November 21, 2009

terimalah

selepas keputusan UPSR dikeluarkan, saya melihat ada beberapa orang pelajar 6 K yang bersedih terutama kepada pelajar perempuan..
percayalah,Allah telah memberikan yang terbaik kepada kita.
dan ingatlah juga firman Allah yang mafhumnya:

" dan barang sesiapa yang mensyukuri nikmat kami (apa yang telah kami berikan), nescaya akan kami tambahkan"

oleh itu, janganlah saudara dan saudari sekalian bersedih dengan natijah yang menjadi kenyataan..bukan ingin menyindir sesiapa, tetapi hanya untuk mengingati..

Friday, November 20, 2009

PELUDAH BAHASA

Ketika lahir jeritnya amat mesra-hening suara bayi pertama,
Neneknya pengagum hikayat tuah membisik iktibarketelinganya,
Datuknya pencinta Siti Zubaidah bersyair merdu ke kalbunya pula,
Doa dan janji disanubari inilah cucunya kebanggaan desa,
Insan harapan kerdip permata yang bakal bersinar sebagai pendakwah.

Ketika berlatih di sisi buaian gelincirnya cepat disantunkan,
Ayah dan ibunya cekal berazam anak termanis dihemah ramadan,
diasuh ia menjadi wira dan tidak pun dikira ke bidang mana,
Pada hembusan angin dibukit amat merdu terdengar ia menjerit,
Penyegar budi pilihan pertama,penyamai bakti di kalbu desanya.

Ranum di dalam dan di luar menjalar akar benih ilmunya,
Pergaulan alam tak terbatas bertingkat cepat dirinya keatas,
Pada kempen"bersih-cekap-amanah"terhantar ia ke tampuk kuasa,
Masih diingat pesan nenek tentang tuah,saran datuk tentang zubaidah,
Sebaik menyising SATU MALAYSIA mula terbelah percik mimpinya.

Tapi,kuasa tersangat nikmatnya-darjat dan harta sebuah buana,
Lalu,dalam lagu gema ternyaring berubah menjadi taring,
Leluhurnya kini damai dikubur,dan sayang,diri nya meruncing takbur,
Terakhir,denar kisahnya lupanya-semua dangkal kecuali dirinya,
Terakhir,merebaklah bongkaknya sebagai peludah bahasa ibunda.

Tak lagi dirinya budayawan desa,pembela bahasa tidak juga.Kini dia niagawan haloba pemburu kuasa paling selesa.

memang bukan lagi cucu desawan,segebu dirinya kuasawan.Dilupa syair siti zubaidah dan tidak dikenali hikayat hang tuah.Sangatlah selesa dan bangga-dirinya tulen peludah bahasa.


KARYA A SAMAD SAID

Monday, November 16, 2009

Amaran PM kepada ahli-ahli parlimen

Semua ahli Parlimen(MP) dan Adun tidak dibenarkan mati sebelum tempoh perlantikan mereka berakhir, demikian ditegaskan Perdana Menteri,Datuk Nazak.

"Sejak akhir- akhir ini ramai ahli-ahli Parlimen meninggal dunia dan ini amat membimbangkan kerana kerajaan terpaksa mengeluarkan wang yang banyak bagi mengadakan pilihanraya kecil."Kita baru lepas mengadakan pilihanraya umum.Buat apa nak buat pilihanraya lagi.Ini satu pembaziran terutama apabila BN kalah"kata PM

Tambah Perdana Mentari,sehubungan itu,kerajaan akan menggubal undang-undang supaya kematian dikalangan MP dapat dicegah dan mereka yang didapati mati akan menerima hukuman setimpal.

"Mana-mana MP yang mati akan dikenakan hukuman berat," tegas Nazak.Ditanya bentuk hukuman beliau berkata ia adalah kesalahan di bawah kanun keseksaan dan beliau telah mengarahkan Peguam Negara,Gini 4tail untuk mengkaji termasuk menggunakan ISA sebagai hukuman mereka yang mati.

Nazak ditemui selepas majlis bersumpah beramai-ramai ahli Umno seluruh negara bahawa mereka tidak kenal Altantuya.Sementara itu,Menteri dalam negeri Aumuddin Onn menyambut baik saranan Perdana Menteri itu malah berkata hukuman penjara saja tidak mencukupi.

"Kita mencadangkan supaya mana-mana Ahli Parlimen yang mati dikenakan hukuman berat termasuk,termasuk dikenakan hukuman mati,"kata Aumudin sambil mencadangkan keris digunakan untuk menjalankan hukuman.

KELEMAHAN KERAJAAN

Mengulas isu yang sama,mantan Perdana Menteri,Tun Det membidas Nazak kerana menggubal undang-undang tanpa terlebih dahulu merujuk kepada beliau.

"Kematian ramai ahli politik menunjukkan kelemahan kerajaan sekarang.Masa saya dulu tak ramai MP yang mati.Ini kerana mereka mahir berbahasa Inggeris,sebab tu saya kata jangan mansuh PSSMI.Tapi orang tak mau dengar cakap saya "kata TunDet menahan sebak.

Sementara itu,dalam perkembangan berkaitan seorang lagi mantan Perdana Menteri ,Tun Abdulleh menafikan laporan sebuah laman blog bahawa beliau telah mati."Jangan percaya kepada internet.Saya tidak mati,mungkin apabila mereka lihat saya tidur lama dianggap mati.Tidur lain,mati lain,"kata Abdulleh sambil menguap.

Wednesday, November 11, 2009

Salam perkenalan

Buat sahabat-sahabat ku !!!

Salam alam maya dari sahabat seperjuangan mu .....

Takbir !!!!!!